Wat kun je verwachten als je bij mij in coaching komt?

Het begin is gemaakt: je hebt mijn website gevonden, vanalles gelezen en een eerste indruk gekregen van wie ik ben, wat ik denk en wat ik te vertellen heb.

De volgende stap is een kennismaking. Via de Boekingspagina kun je zelf een kennismaking inplannen. We gaan bellen of Skypen om te zien of er een klik is. Nadat de afspraak ingepland is kom je bij een vragenformulier om alvast te verkennen in welke richting jullie de hulp zoeken. Als dat van 2 kanten goed voelt, plannen we een afspraak om live kennis te maken. Vader/moeder wordt voorzien van koffie met iets erbij en jullie kind en ik gaan iets actiefs doen (lopen, muziek maken, bouwen etc.) om elkaar te leren kennen. Na zo’n anderhalf uur heb ik een goed beeld van jullie kind.

In het 2e gesprek bekijken we welke richting we gaan nemen met het coachingstraject. Wanneer we dat starten gaan jullie kind en ik regelmatig dingen ondernemen.

Mijn visie is dat kinderen al zoveel in en met hun hoofd moeten doen, dat ze niet weten hoe het voelt om zelf iets te maken met hun handen. Juist door het ervaren en voelen dat ze een idee om kunnen en ook mogen zetten in iets tastbaars in het hier en nu, leren ze te vertrouwen op hun eigen gevoel!! Hun eigen kwaliteiten komen zo aan de oppervlakte. Ze zijn niet afhankelijk van wat anderen van hen vinden of zeggen: ze kennen en voelen hun eigen waarde.

Aan het einde van het traject heeft jullie zoon een tastbaar bewijs in handen, iets wat hij zelf heeft gemaakt, dat hem laat zien: ik kan ideeën omzetten in daden, dit heb ik met mijn eigen handen gemaakt, dit is mijn talent en kracht! Het kan vanalles zijn, van een zelfgemaakte pijl-en-boog, een popnummer dat we samen of met een groep spelen, een houtsnijwerkstuk tot aan een zelfgesoldeerde speld. Maar nog belangrijker dan die speld of de muziek is de reis daar naartoe, het gevoel dat je daarbij hebt en alles wat je ervaren hebt.

Dat blijft een onderdeel van JOU, een zekerheid waarop je altijd terug kunt vallen op momenten dat je dat nodig hebt.